Domates Salçası


Fotografta görünen salça domesten elde edilmiştir.Ve evde organik olarak ev hanımlarının el yapımıyla yapılmıştır.Genelde evde yemeklik olarak kullanılan bu salça her yıl aynı dönemde yapılır.

Hazır salçalardan farklı olarak dogal üretilen bu salça son derece saglıklıdır.Ve ev hanımlarının gözdesidir.Yapımı kolay olmasa da  en cok tercih edilen ve kullanılan salça türüdür.Yapım aşamasında önce domatesler secilir sonra secilen o nadide domatesler ezilerek sıvı hale getirilir.Ve kuruması için güneşe bırakılır bir süre sonra hazır olarak raflara kaldırılır.Ama hep iyi domatesler yerine bazen çürük domateslerde seçilebilir ve onları boşa kullanmamalıyız zaten.Çürüklerini ayırarak normal güzel bir domates haline getiriliyor.Ve gerçekten yemeklerde kullanılması çok güzel ve çok kalitelidir.Dışardan alınanlar gibi merdiven altı güvenilmez şeylere benzemiyor.


Zaten görünüşünden ne kadar güzel olduğunu rahatça anlayabilirsiniz.Birde espirileri oluyor salça olma efsane ol :)
PAYLAŞ